Het inspectiebedrijf zelf is verantwoordelijk voor het opvoeren en bijhouden van de gegevens. Deze betreffen:

• Algemene bedrijfsgegevens
  • Primair contactpersoon
  • Gebruikers waaronder alle bevoegde personen en ondersteunend personeel dat toegang moet hebben en namens bevoegde personen moet kunnen afmelden.

SCIOS kent enkel het registratienummer en de bevoegdheden toe. Bevoegdheden worden toegekend of verwijderd naar aanleiding van de melding van de Certificatie-instelling.