Het CSV-bestand dat uit het SCIOS-portaal geëxporteerd kan worden, kan op de volgende manier in Excel worden geïmporteerd:

1. Maak een leeg Excelblad aan (nieuw bestand)
  2. Ga naar de tab Gegevens in het lint
  3. In het blok 'Externe gegevens ophalen' moet de optie 'Van Tekst' worden gekozen
  4. Selecteer het CSV-bestand dat geïmporteerd moet worden
  5. De wizard 'Tekst importeren' verschijnt
  6. In Stap 1 moet de keuze op 'Gescheiden' staan
  7. Klik 'Volgende'
  8. In Stap 2 moet het vinkje bij 'Komma' gezet worden (het vinkje bij 'Tab' mag weg)
  9. In Stap 3 kunnen verfijningen worden aangebracht, m.n. de eigenschappen van de velden gedefinieerd. Dat kan later ook in het Excelblad
  10. Klik 'Voltooien'
  11. In het volgende blad kunt u nog bepalen waar de gegevens geïmporteerd moeten worden. Dit hoeft doorgaans niet gewijzigd te worden.
  12. Klik OK
  13. De gegevens verschijnen in de Exceltabel

Beoordeling (Stemmen):