Bij een inspectie wordt de stookinstallatie afgekeurd. Na herstel wordt deze goedgekeurd. Welke datum komt op de verklaring?

De datum van de inspectie waarbij de afkeur plaatsvond komt op de verklaring en niet datum van de herinspectie.

De inspecteur die de eerste inspectie heeft uitgevoerd en de installatie heeft afgekeurd, beoordeelt namelijk de gehele installatie. De inspecteur die de herinspectie uitvoert, beperkt zich doorgaans tot de herstelde delen. De wettelijke inspectietermijn verstrijkt derhalve twee respectievelijk vier jaren na de eerste inspectie.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wat als inspectie en herinspectie door twee verschillende personen worden uitgevoerd?
Artikel details
Artikel ID: 57
Categorie: FAQs over de SCIOS Certificatieregeling - Stookinstallaties
Datum toegevoegd: 30/06/2017 09:21:21
Aantal bekeken: 204
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.2/5.0 (9)